Във връзка с издигането на кандидатурата на проф. Иво Христов за водач в листата на БСП в Пловдив-град, припомняме части от негови изказвания срещу БСП, които са в пълен разрез с решението му да се превърне в кандидат на т.нар. «социалистическа партия».

 

А именно:

 

„Проблемът на България не е качеството на избирателната система.

 

Това заяви проф. Иво Христов в предаването „12+3“ на програма „Хоризонт“ на БНР на 11 януари 2017 г.

 

„Мантрата с мажоритарния вот, с личностите, всъщност идва да покаже две ясни неща.

 

Първо, пълната катастрофа на действащата в момента политическа система и действащите политически партии, които не са нищо друго освен политически котерии за представителство на интересите на определени клики.

 

Подмяната на политическите партии с т. нар. „личности“ означава, че всъщност ние не виждаме, че проблемът е системен и не опира до партии или пък до смяна на персони.

 

Тоя филм сме го играли вече“, е категоричен той.

 

Успехът на ген. Радев не е успех на БСП, защото тук се гласува именно за личността на ген. Радев и това е огромен протестен вот, антисистемен вот, коментира в предаването „Лице в лице” социологът доц. Иво Христов.

 

Според него БСП има големи проблеми, които въобще не е решила:

 

«Те опират основно до нейната идентификация – що за партия е, кого представлява, какъв е нейният елит, за престъпленията, извършени в рамките на този т.нар. преход, за да ни докара до положението, в което се намираме в момента.

 

Ако тя си мисли, че ще може да ги реши на ход, качвайки се върху едно популярно име, мисля, че това са сметки без кръчмаря».

 

«…Политическото театро трябва да продължава да се върти, да се прожектира филмът, за да може леконравната публика да участва и да дава пари за това нещо, трябва да се създават нови постановки», — из интервю в Offnews.bg.

 

«БСП трябва да отговорят като партия на сериозни въпроси – партия на кого са те, партия на едрия капитал, на българската олигархия или партия на жертвите на олигархията?! БСП носят огромна отговорност за тези 25 години преход, това съвсем не означава, че българските десни са невинни», — из интервю за Егоист, 28 ноември 2016 г..

 

«Голяма част от хората инстинктивно усещат, че БСП е социалистическа по форма партия, която по съдържание няма нищо общо със социализма.

 

Те дълбоко подозират, че става въпрос за един от основните стълбове на олигархията и една от основните причини за провала на България в рамките на така наречения преход….голяма част от хората инстинктивно усещат, че БСП е социалистическа по форма партия, която по съдържание няма нищо общо със социализма.

 

Те дълбоко подозират, че става въпрос за един от основните стълбове на олигархията и една от основните причини за провала на България в рамките на така наречения преход….»,  из интервю в КРОС от 30 май.

http://www.cross.bg/gerb-partiya-lyava-1413065.html#.WJ80q9KLSUl

 

В същото време проф. Иво Христо се съгласи да оглави листата на БСП за Пловдив-град.

 

Въпросът ни е такъв: Има ли разлика между думите и делата на проф. Иво Христов?

Или по-точно: за колко се продаде проф. Иво Христов?

Тагове: ; ;