Това е град Донецк. Столица на отцепилата се от Украйна Донбаска република.

 

Тя поиска независимост по време на събитията от февруари 2014 година в Киев, когато по улици и мазета убиваха хора, които говореха на руски. Донбаската република обхваща част от 7-милионното рускоезично население в източната част на днешна Украйна.

 

Донецката република има своя армия от доброволци.

 

Много чужденци.

Тези дни един бразилец беше пленен от украинските фашисти и според американец, който го познава, е отведен в Киев, където е измъчван и е със счупени ръце.

 

Американецът е алармирал бразилското посолство, но оттам мълчат и не са потърсили своя гражданин.

 

Иначе, от три години, със затишия, редовна армия на Украйна, както и наемни наказателни отряди, като например «Айдар», обстрелват села и градове в тази област.

 

Например, град Славянск (колкото Плевен) беше разрушен от украинците и вече е мъртъв град.

Около 10 000 мирни жители са убити за три години. Минските съглашения (Украйна, ДНР, Германия, Русия ) очертаха граница между Украйна и Донбаската република, както и споразумение за спиране на огъня.

 

От една седмица Украйна наруши Минските споразумения и обстрелва жилищни блокове, детски градини, училища, газ станции и прочее в град Донецк.

 

Материалите, които поствам, без този, са дело на няколко честни английски и американски журналисти, които снимат какво се случва. Единият — Graham Filips беше баннат от фб заради постовете си. Засега Patrick John Lancaster, Russell Bonner Bentley и Eric C. Anderson пускат снимки и видеа.

 

Нарочно поствам предимно техните неща, за да няма обвинения, че Русия ни хибридизира.

Светлана Щелудко

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;