Генералното консулство на Боливарската Република Венецуела в Неапол официално изрази своята солидарност с жителите на ЛНР и ДНР, отстояващи правото си на самоопределение. Това се казва в писмото, постъпило от консулството до Федерацията на профсъюзите на ЛНР.

От профсъюзите уточниха, че писмото е било подписано от генералния консул на Република Венецуела в Неапол Амарилис Гутиерец Графе.

«Над две години Донецката и Луганската Народни Републики героично и решително отстояват своето право на самоопределение и суверенитет. Днес мъже, жени, деца, старци продължават да бъдат подлагани на ежедневни кървави бомбардировки от страна на киевския режим, разрушени са болници, училища, детски градини, фабрики, мини…

Призоваваме всички страни от земното кълбо, нека се изправим всички заедно срещу новия фашизъм, макар и скрит зад маската на евроатлантизма.

Безсмъртният команданте Уго Чавес ни учи, че борбата за мир, свобода, социална справедливост и достойнство на угнетените народи може да се постигне само в единство», — се казва в обръщението.

 

 

Тагове: ; ; ;