Безопасността на САЩ е поставена на карта, това написа в четвъртък американският президент Доналд Тръмп на страницата си в Туитър след като Апелационният съд в Сан Франциско остави в сила решението на нискостоящия съд, който временно блокира изпълнението на указа за ожесточаване на правилата за имиграция.

 

«Ще се видим в съда, на карта е поставена сигурността на страната ни», — отбеляза Тръмп.

 

След това държавният глава заяви пред журналисти в Белия дом:

 

«Това е много, много сериозна ситуация, надяваме се да се срещнем с ищците в съда. Имаме намерение да спечелим делото», — каза той, подчертавайки, че съдът в Сан Франциско ще вземе «политическо решение».

 

SEE YOU IN COURT, THE SECURITY OF OUR NATION IS AT STAKE!

 

 По време на краткото си изявление Тръмп сподели за следващите юридически стъпки на администрацията и отбеляза, че още не е обсъждал този въпрос с новия министър на правосъдието и главния прокурор на страната Джеф Сешънс. Тръмп счита също, че постановлението няма да отслаби неговото управление. В същото време министерството на правосъдието съобщи, че «проучва решението на съда и разглежда възможни варианти».
Местните коментатори считат, че решението на съда ще бъде обжалвано на висша съдебна инстанция — Върховния съд, който може да отмени решението от четвъртък.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;