Президентът на Южна Осетия Леонид Тибилов нарече загиналия командир на батальона «Сомали» Михаил Толстих истински патриот на страната си, съобщи в петък пресслужбата на държавния глава.

Михаил Толстих, известен като «Гиви», загина в сряда в предградие на Донецк, по предварителни данни, в резултат на изстрел от огнемет «Шмел» от прозореца на неговия кабинет. Властите в ДНР считат случилото се за терористичен акт, към който са съпричастни украинските спецлужби.

 

Погребението на Гиви ще се проведе в петък.

«С чувство на дълбока скръб Република Южна Осетия прие вестта за трагичната гибел на един от нашите видни представители на освободителното движение в Донбас, командира от батальон «Сомали» Михаил Толстих. Отиде си от живот един верен син на народа, истински патриот, който с вяра служеше на делото», — се казва в съболезнователната телеграма, изпратена до държавния глава на ДНР Александър Захарченко.

Тибилов отбелязва в телеграмата, че народът на Южна Осетия знае какво е войната и терора и решително осъжда «това варварско престъпление».

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;