Жителите на Донецк и гостите на града се прощават с Героя на ДНР, комбата на «Сомали» Михаил Толстих — Гиви, който загина на 8 февруари в резултат на терористичен акт.

 

Церемонията по сбогуването с полковника от ВС на ДНР Михаил Толстих започна в 10 часа, хората се събраха около сградата на Донецкия държавен академичен театър за опера и балет Соловяненко.

 

Множеството започна да се събира дълго преди началото на церемонията, която бе обявена за 10 часа.

 

Гражданите на ДНР искат за последен път да поблагодарят на легендарния комбат, който до последния си ден защитаваше границите на Републиката.

В столице ДНР прощаются с «Гиви»В столице ДНР прощаются с «Гиви»В столице ДНР прощаются с «Гиви»В столице ДНР прощаются с «Гиви»В столице ДНР прощаются с «Гиви»В столице ДНР прощаются с «Гиви»В столице ДНР прощаются с «Гиви»

Михаил Толстых е роден в Иловайск през 1980 г. Преминава през военна служба във Въоръжените сили на Украйна. В редиците на опълчението на ДНР е от самото начало на конфликта в Донбас.

 

През май 2014 г. взема участие в боевете за Славянск, после за Иловайск, а от септември — за донецката аерогара.

 

Герой на ДНР, кавалер на два георгиевски кръста, награден с медала «За отбраната на Славянск», полковник от въоръжените сили на ДНР.

 

Над Гиви са извършвани многократни опити за покушение, няколко пъти е раняван в боевете.

 

 

Тагове: ;