Генералният щаб на ВС на Турция съобщи за гибелта на трима военнослужщи в резултат на случаен удар от силите на ВКС на Русия в Сирия. Това се казва в разпространеното официално изявление на турските военни.

«На 9 февруари около 8.40 ч. по време не бомбардировки по цели на ИД, които бяха провеждани от самолетите на ВКС на Русия, една от бомбите случайно попадна в сграда, в която се намираха военнослужещи от ВС на Турция. Трима от тях загинаха, 11 са ранени», — съобщиха военните.

 

Генералният щаб уточни, че инцидентът се е случил «в региона на провеждането на операция «Щит на Ефрат» в северна Сирия в района на град Ел-Баб.

«Властите на Русия заявиха, че инцидентът е бил непреднамерен, изразиха съболезноваия и съжаление от случилото се. Двете страни продължават разследването на инцидента», — се казва в изявлението на Генералния щаб.

 

По-рано се съобщи, че президентът на Русия Путин е изразил пред президента на Турция Ердоган съболезнования във връзка с трагичния инцидент, предизвикал гибелта на няколко турски военнослужещи в района на град Ел-Баб.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;