В eфира на MSNBC политически аналитици пожелаха на Джон Маккейн дълги години живот, за да може задълго «да превърне живота на Владимир Путин в ад».

 

За разлика от Тръмп, който признава, че «и в САЩ има много убийци», сенаторът припомни на порядъчните американци за разликата между «палача и убиеца» Путин и «сияещия град на хълма» — САЩ.

 

БИЛ О’РАЙЛИ, водещ във Fox News: Путин е убиец.
ДОНАЛД ТРЪМП, президент на САЩ: Има много убийци. И у нас има много убийци. Вие какво, да не би да мислите, че нашата страна е някаква такава невинна?
БИЛ О’РАЙЛИ: Не познавам нито един държавен глава, който да е убивал хора.
ДОНАЛД ТРЪМП: Погледнете какво направихме. Ние извършихме немалко грешки.
ДЖОН МАККЕЙН, сенатор от САЩ: От морална гледна точка между касапина, убиеца, полковника от КГБ и САЩ — страната, която Роналд Рейгън наричаше «сияещия град на хълма», няма ни най-малка прилика. Да се твърди, че путинска Русия и САЩ си приличат в морален план, трябва или да си ужасно неосведомен, или вероятно да си пълен лицемер.
НИКОЛ УОЛАС, политолог: Надям се, че Джон Маккейн ще доживее до 145 години и всеки ден от живота си ще посвещава на това да превръща живота на Владимир Путин в ад, защото Путин е палач, престъпник и убиец
На мене, не просто като републиканка, а като американка — ми е отвратително да чувам как нашият президент превъзнася Путин, вместо да каже:
«Не, не, не. Америка, която аз ръководя, не бива да се сравнява с Русия на Владимир Путин».
Радвам се, че Джон Маккейн отиде по-далече. Считам, че сенаторът искаше да каже, че тези изявления на Тръмп са подтикнати от елементарна глупост или лицемерие.
Чарли, как порядъчните американци могат да осъзнаят случващото се?
По време на паузата Никол ми припомни, че в тази алтернативна вселена, която съществува в интернет, твърдят, че масовото убийство в началното училище «Сенди Хук» е било актьорско представление. Всичко е измислено, показват ви как фургони и актьори се приближават към училището. Семействата на учениците са пострадали, а на нас ни предлагат нелепа теория, каквато въобще не може да ни я поберат умовете.
Как да разберат американците какво се случва наистина, а и да не позволяват подобни твърдения да преминават всички граници?
В ефир на 7 февруари 2017 г.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;