Президентът и мениджър на киевската компания RINGOO Яна Потишняк публикува в блога си на сайта korrespondent.net текст,

в който призова «да се мачкат етническите руснаци с танкове» и «да се изгорят в газовите камери», съобщи украинското издание  «Вести«.

«Къде е самоуважението ни към самите себе си? Защо не мачкаме с танкове всички етнически руснаци, живеещи на нашата земя? Защо ние най-накрая не започнем всички тях да ги изгаряме в газови камери?»
Освен това, бизнес дамата настоява да се въведе наказателна отговорност «за състрадание» към братския народ, а руският език да бъде забранен на държавно ниво.
«Трябва да се въведе наказателна отговорност за наличие на състрадание към руснаците! За оказването на всякаква помощ към тях! Медицинска! Юридическа и т.н…подобно на Латвия, на руснаците отдавна е време да им се направят специални паспорти за окупатор».
Уголовное дело об отравлении Ющенко может быть закрыто – генпрокурор

 

В заключение Потишняк оповести клиентите си от търговската мрежа за «изключителната акция» по повод Международния женски ден.

 

Скоро мениджърът изтри поста си от сайта korrespondent.net, но материалът все още е достъпен в архива за съхранение на страниците в търсачката Google.

 

Материалът на Потишняк предизвика негативна реакция в социалните мрежи.

Някои ползватели отбелязаха, че блогърката пише на руски език, който, според нея, трябва да бъде забранен.

 

«Какъв невероятно трогателен текст. Главното е, че е написан на чист руски език».

 

Тагове: ; ; ; ; ;