Руският президент Владимир Путин освободи 17 генерали от постовете им в министерството на извънредните ситуации, министерството на вътрешните работи и от следствения комитет на Руската федерация, съобщава сайтът lenta.ru

 

Указът за освобождаването им беше публикуван днес в официалния интернет — портал за правна информация.

 

Според документа, двама от генералите, освен че са били освободени от заеманите от тях постове, са освободени изцяло от военна служба. Това са директорът на отдела за териториална политика към министерството на извънредните ситуации Юрий Ковалев и ръководителят на регионалната служба към същото министерство в Република Бурятия — Виктор Михайлов.

 

Със същия указ, президентът разпореди и няколко нови назначения. Олег Камшилов, който досега беше първи заместник на прокурора на Москва ще поеме прокурорския пост в Крим, който се освободи, след като предшественичката му Наталия Поклонская, стана депутат в Държавната дума.

 

Двама заместници бяха назначени в Министерството на извънредните ситуации — Владлен Аксьонов и Павел Баришев.

 

Путин утвърди и прокурора на Ленинградска област — това ще е Борис Марков, а за ръководител на управлението на Следствения комитет в Севастопол е назначен Виктор Танифа.

 

 

Тагове: ; ;