Възобновилите се стрелби по територията на Донецката и Луганската Народни Република, чийто жертви станаха мирни граждани, предизвикаха голямо безпокойство сред обществеността в Италия.

В Италии провели конференцию в поддержку жителей Донбасса

На 2 февруари активисти на неотдавна открилия се представителен център на ДНР в Италия проведоха конференция в подкрепа на жителите на Донбас.

 

На мероприятието присъстваха над 100 човека, сред които бяха италиански дейци в областта на политиката, културата, икономиката…Председателят на представителния център на ДНР в Италия Маурицио Мароне, известният писател Николай Лилин, есеистът и настоятел на православната църква Алесандро Мелуци, икономистът Паоло Турати, представителят на организацията «Солидарност с Донбас» Малчело Берера…

 

По време на речта си Маурицио Мароне рязко осъди военните действия на украинската власт срещу мирните граждани на Донбас. Мароне е възмутен от факта, че представителите на ОССЕ не забелязват очевидните доказателства за нарушаване на минските споразумения от страна на Украйна. Въоръжените сили на Киев обстрелват жилищни райони и градове в Републиката.

 

Паоло Турати също изрази становището си против войната, разпалена от Украйна и изказа негодуванието си от срещу действията на прозападните политици, развихрили нова «студена война» срещу Русия.

 

Участниците в конференцията призоваха световната общност да окажат натиск върху украинската власт с цел незабавно прекратяване на бойните действия в Донбас.

В Италии провели конференцию в поддержку жителей ДонбассаВ Италии провели конференцию в поддержку жителей ДонбассаВ Италии провели конференцию в поддержку жителей Донбасса

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;