Конкретната идея на тази публикация е госпожа Корнелия Нинова (председател на БСП) да докаже, че нямат покритие публикуваните в медийното пространство твърдения, че има всички основания тя да се счита за «Мадам Лъжа», както я нарече един екс-премиер на България.

 

Ето какво имаме предвид:

 

Във връзка с публикацията от Bloomberg, че страните от ЕС ще продължат санкциите срещу Русия с още половин година, публикувана на 05.02.2017 година, прилагаме конкретната информация, както и обещанията на председателката на БСП Корнелия Нинова във връзка със санкциите срещу Русия.

 

Ето публикацията на Блумбърг:

 

Европейският съюз планира  през март да продължи санкциите срещу Русия, съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на източници от Брюксел.

«Четирима чиновници от ЕС съобщиха, че страните-членки на ЕС имат намерение в средата на март да продължат санкциите с още шест месеца по отношение на 100 граждани на Украйна и Русия: сред тях Аркадий Ротенберг, собственикът на СМП Банк и ИнвестКапиталБанк, както и към крупния акционер от банка «Россия» Юрий Ковалчук», — се казва в съобщението на агенцията.

ЕС въведе санкциите срещу Русия през 2014 г. Повод за това решения бяха събитията в Укрйна. Оттогава ограниченията бяха многократно продължавани и разширявани.

Сега да видим какво в изтеклите месеци е споделила пред медиите председателката на БСП Корнелия Нинова.
Ето какво е казала Корнелия Нинова на 3 април 2015 г., цитирано от Блиц:
Действията на ПЕС и БСП не влизат в конфликт. Това изтъкна в предаването „Панорама” по БНТ заместник-председателят на парламентарната група на „БСП-Лява България” Корнелия Нинова. „Политиката на ПЕС и това, което ние правим, не са в противоречие. Напротив, допълват се”, заяви тя.

Нинова обясни разликите в позициите на ПЕС и БСП по отношение на санкциите срещу Русия. „Ние смятаме, че трябва да защитим националния интерес, защото санкциите нанесоха вреда на българската икономика. Против санкциите сме по тази причина. Искаме да помогнем на българската икономика”, каза тя.

 

На 4 февруари 2017 г. Корнелия Нинова заяви пред 49-ия Конгрес на БСП: «трябва да се направят стъпки за отпадане на санкциите срещу Русия».

 

На 27 юни 2016 г. Корнелия Нинова се срещна със Сергей Наришкин, председател на Държавната Дума – парламента на Руската федерация. Двамата обсъдиха санкциите наложени на Русия и позицията на БСП за тяхното премахване, както и за отмяна на списъка за забрана за пътуване в ЕС на лица от Руската федерация.

 

„Тези санкции нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна“, каза Корнелия Нинова, съобщава Труд.

 

Дотук с публикациите, защото изявленията на Корнелия Нинова по отношенията на санкциите срещу Русия са еднакви.

 

Сега да видим как се вземат решенията за санкциите:

 

Членовете на Европейския съвет са държавните и правителствените ръководители на 28-те държави — членки на ЕС, председателят на Европейския съвет и председателят на Европейската комисия.

 

Когато се обсъждат въпроси на външната политика, в заседанията на Европейския съвет взема участие и върховният представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.

 

Процес на вземане на решения

 

Европейският съвет взема решенията си предимно с консенсус. В конкретни случаи обаче, посочени в договорите на ЕС, той взема решенията с единодушие или с квалифицирано мнозинство.

 

Според Процедурния правилни на Съвета на Европа става ясно следното:

 

Г — Представителство на държавите членки в Съвета Съгласно приложение I към ППС „всяка държава членка трябва да определи как ще бъде представлявана в Съвета съгласно член 16, параграф 2 от Договора за ЕС“.

 

В член 16, параграф 2 от ДЕС се посочва, че „Съветът се състои от по един представител на всяка държава членка на ниво министри, който може да обвързва правителството на държавата членка, която представлява, и да упражнява нейното право на глас.“

 

От казаното дотук следва, че госпожа Корнелия Нинова чрез екипа на служебния кабинет на новоизбрания президент Румен Радев, който, както заяви самата госпожа Нинова, е лично нейно откритие, имат идеалната възможност да упражнят ВЕТО върху поредното удължаване на антируските санкции, за които говори Блумбърг.

 

Българският народ, а и вече бившата Коалиция «БСП Лява България», която по същество и фактически издигна президента Румен Радев, очаква от госпожа Корнелия Ненова да изпълни многократно поетите обещания пред българския народ, всички леви партии в Коалиция Лява България, а и пред официална Москва.

 

Така госпожа Корнелия Нинова ще докаже, че нямат покритие публикуваните в медийното пространство твърдения, че има всички основания тя да се счита за «Мадам Лъжа», както я нарече един екс-премиер на България.

Тагове: ; ; ; ; ; ;