Представители на Народната милиция на ЛНР смятат, че украинските спецслужби стоят зад атентата срещу взривения в автомобила си началник на управлението Олег Анашченко.

Официалният представител на военното министерство на ЛНР, подполковник Андрей Марочку е убеден, че взиривения автомобил в Луганск, в който трагично загина началникът на Народната полиция на ЛНР полковник Олег Анашченко, е дело на украинските специални служби.

По непотвърдени данни, взривното устройство е било заложено предварително в автомобилa, а денотацията се е управлявала дистанционно, като целта е била дестабилизация на ситуацията в републиката.

 

 

 

 

 

 

» Поръчителите и изпълнителите  на този чудовищен терористичен акт обезателно ще бъдат намерени, и ще понесат заслужено наказание,- увери официалният представител на Народната милиция- Изразяваме най-искрени и дълбоки съболезнования на семейството на загиналия».

 

 

 

Припомняме, че на 4 февруари сутринта, събота, около 07:50 в района на квартал «Мирен» в Луганск в резултат на терористичен атентат беще убит началникът на управлението на Народната милиция на ЛНР полковник Олег Анашченко.

 

По първоначална информация, беше съобщено, че във взривения автомобил се е намирал още един човек, който също е загинал. По-късно беше изяснено, че убитият полковник е бил сам в колата си. От Генералната прокуратура изясниха, че взривното устройство е сработило от към страната на двигателя. Заведено е дело за терористичен акт.

 

 

 

 

( взривения полковник Олег Анашченко)

 

 

 

Главата на ЛНР Игор Плотницки вече изрази съболезнования на семейството на загиналия, и към всички жители на републиката:

» В Луганск загина наш боен другар, брат, първи заместник на командира на корпуса на Народната милиция на ЛНР полковник Анашченко».

Според думите на Плотницки, убитият смело може да бъде наречен « съвременен герой на епохата на възраждане на Руския свят», добавяйки, че от първите дни на войната, заедно са се борили за независимостта и свободата на републиката,

» отстоявайки всяка педя от родната земя».

 

 

 

» С него са свързани нашите първите бойни достижения и победи, името с право е записано със златни букви в историята на ЛНР и завинаги ще остане в паметта, не само на братята по оръжие, но и в сърцето на всеки жител на републиката.»

 

 

 

 

Това далеч не е първата и последна смърт в Новорусия. Представителите на Киев даже вече не отричат, че са започнали и водят активно настъпление срещу ЛНР. Дори ако се вземат последните обстрели на Донецк и Авдеевка, или ако си спомним подобната смърт на полковникът от Въоръжените сили на ДНР, герой на ДНР Арсен Павлов, известен като Моторола, който беше убит на 16 октомври миналата година заедно с личната си охрана Теймураз Гогиашвили при взрив в асансьор в Донецк. Тогава в ДНР беше обявен 3 дневен траур.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;