Днес от ГЕРБ представиха  приоритетите за новия мандат, за който партията ще се бори на предстоящия предсрочен парламентарен вот. Сред тях са — 1500 лева средна работна заплата, двойно увеличение на учителските заплати и  борба с корупцията по високите етажи на властта.
ГЕРБ също така предвиждат отнемане на социалните помощи на родители, които не пращат децата си на училище. Ще се стимулират семействата с до три деца.
ГЕРБ също така ще запази плоския данък и планира минималната работна заплата в края на следващ евентуален мандат на партията да достигне 650 лева.
В управленската си програма партията е заложила да отпадне депутатския имунитет и да има единен орган за борба с корупцията около комисията за отнемане на незаконното имущество. Преминаване на делата за корупция към специализиран съд и прокуратура, както и конфискуване на незаконно имущество. Главният прокурор ще трябва да се отчита на три месеца пред парламента.
ГЕРБ също така имат намерение да въведат доброволна военна служба, както и задължително военно обучение в гимназиалния курс и университета.
В енергетиката приоритет е изграждането на газов разпределителен център «Балкан», интерконекторни връзки и енергийна ефективност. От партията допускат и строителството на АЕЦ «Белене», но на базата частни инвестиции.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че партията се готви и за варианта изцяло мажоритарен вот. Той поиска проверките, които сега се правят по министерствата, да обхванат и предишния мандат, като даде пример:
Един министър — Драгомир Стойнев — точно преди нас взе решение без никакъв търг и конкурс, не за 50 хиляди за телефонна централа, а за пет милиарда долара реактор на «Уестингхаус» да закара в Козлодуй . Иако не бяхме дошли ние да спрем тази кражба, сега на двата милиарда и половина да дадем още десет милиарда лева. Какви пенсии, какви заплати, за какво щяхте да говорите тогава? 
Искам да кажа на моите опоненти: Времето на моята толерантност приключи, обобщи Борисов и добави: Темата за проверките само ме радва. 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;