НАТО и Западът трябва да се противопоставят на «дезинформацията по съветски образец» и по-конкретно на «такива средства за предаване на информация като телевизия «RT», призова той.

 

Министър на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън обвини Русия, че има стремеж да отслаби НАТО и да дестабилизира страните от Запада, съобщи ТАСС.

 

НАТО трябва да се превърне в конкурентоспособена организация в киберпространството, за да се противопостави на Русия, подчерта Фалън по време на речта си в Университета на Сейнт Андрюс, в Шотландия.

 

Според него, руски мишени са САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

 

«Русия явно тества НАТО и Запада. Москва се опитва да разшири своята сфера на влияние, да дестабилизира страни и да отслаби НАТО. Става въпрос за подкопаване на националната сигурност на много наши съюзници», заяви британският министър на отбраната.

 

Фалън призова Великобритания и Европа да запазят НАТО силна, за да сдържа Русия. Алиансът и Западът като цяло трябва да се противопоставят на «дезинформацията по съветски образец» и по-конкретно на «такива средства за предаване на информация като телевизия «RT», призова той.

 

Министър на отбраната на Великобритания призна, обаче, необходимостта от сътрудничество с Русия. Той изрази подкрепата си към стремежа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп да установи пълноценно сътрудничество с нея.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;