След приключване на телефонния разговор между лидерите на Русия и САЩ Associated Press, Washington Post и другите водещи американски СМИ обновиха текстовете на сайтовете си в интернет и подробно изложиха съдържанието на кремълското прессъобщение

Владимир Путин. Архивное фото

Независимо от това, че в прессъобщението на Кремъл не се споменаваше и дума за санкциите, в съобщенията на американските СМИ този въпрос си остана главен. Словосъчетанието «санкции срещу Русия» се повтаряше като мантра.

 

«Сега, когато президентът на Русия Владимир Путин проведе своя пореден разговор с президента на САЩ, вниманието е съсредоточено върху съдбата на американските санкции срещу Русия, както и върху това, имат ли намерение двамата лидери да засилят военното сътрудничество срещу Ислямска държава», — написа Associated Press.

«Доналд Тръмп, —  се казва в съобщението на пресслужбата на Кремъл, — помоли да бъдат предадени пожелания за щастие и процъфтяване на руския народ, отбелязвайки, че народът на САЩ се отнася със симпатия към русия и нейните граждани. Владимир Путин на свой ред подчерта, че Русия изпитва аналогични чувства към американците».

Това не е просто обичаен обмен на любезности.

Зад това се крие желанието на двамата лидери да изградят истински партньорски отношения между ръководствата на двете страни и да върнат доверието в двустранните отношения.

Само американската преса не успя да забележи това.

Неслучайно дори Тръмп, който не си подбира много-много думите, в събота в прав текст обвини водещите американски издания в публикуването на фалшификати.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;