Президентът на Украйна Петро Порошенко изрази надежда, че България ще продължи да подкрепя санкциите на ЕС срещу Русия, заяви той в телефонен разговор с президента на България Румен Радев, съобщи пресслужбата на президента на Украйна.

«Петро Порошенко отбеляза последователната подкрепа, която България дава на Украйна по въпроса за защитата на териториалната цялост и противодействието на руската агресия. Той изрази надежда, че новият президент на България ще продължи тази политика, в частност в контекста на запазването на санкциите на ЕС спрямо Русия до пълното възстановяване на суверенитета на Украйна в нейните международно признати граници», се казва в прессъобщението.

 

Украинският президент е поздравил Румен Радев с победата на президентските избори и му споделил за силно ескалиралата ситуация в Донбас.

 

Порошенко за пореден път е обвинил «руските сепаратисти» за обстрела в населеното място Авдеевка. Президентът на България Румен Радев, според съобщението, е «изразил подкрепа за Украйна и се съгласил, че е важно незабавно да се прекрати огънят за възстановяване на инфраструктурата в Авдеевка».

Украинският президент поканил Румен Радев на официална визита в Украйна в удобно за него време и «поканата бе приета с благодарност».

Тагове: ; ; ; ; ;