Договорът СНВ-2 между Русия и САЩ бе подписан в Москва на 3 януари 1993 г. Страните се задължиха към 2003 г. да съкратят арсеналите на своите стратегически въоръжения с две трети от нивото на януари 1993 г. Към 2003 г. броят на ядрените бойни глави на всяка страна не трябваше да превишава 3-3.5 хиляди единици.

На снимката: Подписването на Договора за по-нататъшно съкращаване на стратегическите настъпателни въоръжения (СНВ-2), 3 януари 1993 г.
След излизането на САЩ от договора за ПРО от 13 юни 2002 г. Москва заяви, че приключва със задълженията си по договора за СНВ-2.
През юни 2002 г- МВнР публикува изявление, в което се казва, че във връзка с действията на Вашингтон Русия «отбелязва отсъствието на каквито и да са предпоставки за влизане в сила на Договора СНВ-2».
В девет страни в света са натрупани над 15 хиляди ядрени бойни глави. При най-оптимистичния сценарий Третата световна война ще доведе до пълен разпад на цивилизацията на отделни оазиси в пустинята.
Това е абсолютно гарантирано.

 Ако започнат ядрени удари между Русия, Китай и САЩ, жизнеспособността на трите страни стремително ще се занижи — стртегическите бойни глави са точни, но ядрените удари по принцип не могат да бъдат точни.
Така намалялото население в европейска Русия ще се премести зад Урал, в чистите простори на Сибир и Далечния Изток. Китайците ще започнат да усвояват малконаселената северо-западна половина на страната, днес там живее само 6 % от населението. Американците, които също ще бъдат ударени, ще намерят пристанище в Мексико.
Гражданите на ЕС ще трябва да бягат в Африка, за да не се окажат в зоната на радиоактивното поразяване и да не замръзнат през зимата, гориво няма да има.

 

 

След тези първични последствия се очакват смъртоносни болести и глобални климатични промени. 

Остарялата стратегия за развитие на едни страни за сметка на други в XXI век ще се превърне в самоубийство.

Здание Конгресса США в Вашингтоне

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;