Eвродепутатът Емил Радев заяви, че с ветото на президента Румен Радев над целия закон блокира въвеждането на нови правила за обществените поръчки.

 

Ветото Румен Радев върху Закона за концесиите ще доведе до санкции за България от Европейската комисия. Това заяви в „Тази сутрин” евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев.

 

Страната ни закъснявала с транспонирането на европейското законодателство, заяви още той. Според него, България се е забавила с около година с въвеждането в законите си на европейските разпоредби за концесиите, които са в пакет с друга директива – за по-прозрачни обществени поръчки.

 

Припомняме, че президентът Румен Радев мотивира решението си да спре закона с риск от корупционни практики.

 

Евродепутатът от ГЕРБ допълни още, че безсрочните концесиите присъстват в евродирективата и на практика държавният глава е нарекъл законодателството на ЕС лобистко.

 

Емил Радев от ГЕРБ допълни още, че с ветото сивърху целия закон се блокира въвеждането на нови правила за обществените поръчки.

 

„Да наложиш вето на целия законопроект, когато няма Народно събрание – това значи, че изпращаме този законопроект в небитието …Президентът трябваше да се наложи вето върху конкретни текстове”, акцентира Емил Радев от ГЕРБ.

 

„Когато БСП са на власт, ние винаги губим пари», допълни Емил Радев от ГЕРБ.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;