«Аз също съм се возила на «Спартан»-а, там не може да се работи, много е шумно. Какво ново показа Радев с визитата си в Брюксел? Нищо! Къде е промяната», заяви екс-шефа на парламента Цецка Цачева пред БТВ. 

 

Цачева сподели още, че ГЕРБ  ще издигнат образованието като национален приоритет. Управленската програма на ГЕРБ предлагала още двойно увеличение на заплатите на учителите и специални програми за млади учители. В следващия 4-годишен мандат е възможен значителен ръст на минималните доходи, каза Цачева.

 

«Не е лесно да знаеш, че след като ти като мажоритарен кандидат си загубил, следва оставка. Най-силният удар беше обвързването на резултата от изборите с подаването на оставката на правителството. Но след като отминат емоциите, аз съм убедена в правилността на това решение», сподели Цачева.  

 

 «Безспорно това беше един протестен вот. Очакваше се новина, промяна. Но немалка част от тези граждани усещат, че това е било част от предизборна кампания.

 

Немислимо е само с популизъм да спечелиш един вот, съзнавайки, че не би могъл да преподредиш държавата с хора, които са случайни за политиката», продължи Цачева.

 

След мандата на ГЕРБ има 3,6% ръст на икономиката, продължи Цачев. В следващия 4-годишен мандат е напълно възможен значителен ръст на минималните доходи. смятат експертите на партията.

 

«В ГЕРБ не излизаме с обещания, които знаем, че в точно в този момент не може да обещаем, че ще дадем на кой каквото пожелае. Така направи г-жа Нинова», уточни Цачева.

 

Цачева цитира думите на Лех Валенса, че в парламентаризма всеки е срещу всеки с всички позволени средства.

 

«Готвим се за битка», заяви почти разпалено Цачева по повод предсрочните парламентарни избори на 26 март.

 

 

«В «Спартан»а не може да се работи по време на полет, много е шумно» — това допълни Цачева по повод факта, че президентът Румен Радев избра този самолет за посещението си в Брюксел преди дни.

 

Цецка Цачева даде положителна оценка на избора на служебния премиер проф. Огнян Герджиков, който е бил неин преподавател по право в СУ «Св. Кл. Охридски».

 

Но зам.-министрите я карали да мисли, че има кадри на Орешарски в правителството, което като цяло било балансирано.

 

«Все още съм душата на компанията. Пях за последно тази неделя вечерта», сподели Цачева пред Антон Хекимя

Тагове: ; ; ; ; ; ;