Руската Федерация е готова да си сътрудничи с Република България при доставките на енергийни ресурси, без значение, че страната не намери мъжество да се противопостави на решенията на Европейката комисия. Това заяви президентът на Русия  Владимир Путин, предаде РИА Новости.

 

«Абсолютно деполитизираме тези въпроси; това са въпроси от икономически характер,  те касаят най-вече икономическата целесъобразност. Не са изключени никакви маршрути, готови сме да се върнем към това, което е изгодно», допълни президентът на Русия  след преговорите с премиера на Унгария Виктор Орбан в Будапеща.

 

«Въобще нямаме намерение да се обиждаме на България или на други страни, които не намериха у себе си мъжество своевременно да се противопоставят на решенията на  Еврокомисията. Готови сме да се върнем към това, но ни трябват гаранции; повече не можем и не искаме да търпим загуби заради лоши решения», каза Путин.

 

Путин допълни, че «ако тръгнем заедно по този път, включително, ако установим диалог с Брюкел, то тогава абсолютно всички ще са доволни, а това ще е от полза за развитието както на двустранните отношения, така и на енергийната сигурност на континента като цяло».

Тагове: ; ; ;