Над 70% от българските граждани считат себе си за русофили. Аз никога до момента не съм бил в България, но считам, че това е мощен вътрешен заряд, заяви дипломатът.

 

«Огромното ми желание е да развиваме отношенията си и да вървим напред.» Това заяви в ефира на БНР руският посланик Анатолий Макаров.

«Скоро ще имаме антиюбилей, ако продължаваме така. Доколкото разбирам, никой не е канил президента Владимир Путин в момента в България. Такава визита би била добра за двустранните ни отношения, но трябва да се подготви», заяви посланикът, цитиран от «24 часа».

«70% от българите се смятат за русофили. Реших да се заема с укрепването на връзките на регионално равнище. За мен като нов човек, който никога досега не е бил в България, това е мощен вътрешен заряд», добави посланик Макаров.

«Президентът Владимир Путин винаги е казвал, че е готов за взаимодействие със САЩ. Засега звучат думи, които са достатъчно дълги и конструктивни, но трябва да дочакаме действия. Нека да дадем време на нещата дасе случат», коментира още руският дипломат.

Тагове: ; ; ; ; ;