Israel HaYom: Израел трябва да извлече уроци от «силовите успехи» на Путин в Сирия

Дата на публикуване: 28 01 2017, 05:03


Постиженията на Путин в Сирия показват доколко са празни и безсмислени лозунгите за необходимостта от «честен посредник», който иска «справедливи» споразумения в името на постигането на мира между Израел, неговите съседи и палестинците, счита  Israel HaYom.
Вместо празни разговори за «справедливост» Путин успешно реализира в Сирия своя «мир чрез сила», основан на военната мощ и собствените интереси, се отбелязва в статията — Тръмп трябва да действа по същия решителен начин, ако иска да постигне успех в Близкия Изток и да помогне на Израел.
Israel HaYom: Израилю пора извлечь урок из «силовых успехов» Путина в Сирии
 Преговорите за примирие между враждуващите страни в Сирия, които се проведоха миналата седмица в Астана, и до днес не са довели до видими мерки за приключването на кървавия конфликт, който продължава вече шест години. Тази война едва ли ще може да свърши в близко бъдеще, пише изданието.
Но срещата в Казахстан се превърна «във важна стъпка в правилна посока, за което по-рано не можеше и да се помисли», — констатира авторът.
Преговорите в Астана могат да се считат за «значително постижение», което е заслуга на руския президент Путин, «най-силният човек в Близкия Изток», се подчертава в статията. Тези постижения демонстрират доколко празни и безсмислени са лозунгите и клишетата за необходимостта от «честен посредник», който да настоява за «справедлив мир» между Израел и неговите съседи  — защото Путин вместо безплодни разговори за «справедливост» успешно прилага в Сирия своя «мир на силата», основан на военната мощ и руските интереси, счита изданието.

Според автора, Русия не е «честен посредник» в регулирането на сирийския конфликт. Тя преследва своите интереси и заема «ясна позиция», активно участвайки във войната на страната на правителството на Башар Асад. Путин удари с пълна сила позициите на сирийските въстаници и унищожи хиляди бойци от въоръжената опозиция и техните съюзници.

 

Той «безжалостно срина със земята» сирийските градове и села, пося хаос и разрушение и подтикна към бягство десетки или дори стотици хиляди жители от привържениците на опозицията, се казва в статията.

 

Но е поразително това, че, благодарение на тези решителни действия руският лидер успя там, където се провали «международния хор от лицемери», който само проповядваше за ценностите справедливост и морал, но така и не направи нищо в защита на мирното население — и сега сирийските бойци сами «пълзят към Путин, за да му целунат тежката ръка или подметките на обувките», — пише  Israel HaYom.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий