Guardian: Маккейн призна, че САЩ са безсилни пред кибероръжието на Москва

Дата на публикуване: 28 01 2017, 05:07


Както пише The Guardian, на конгреса на републиканците сенаторът Джон Маккейн е заявил, че Америка няма стратегия за борба с руското кибероръжие. Според политика, това е един от аспектите, по които Русия изпреварва САЩ.
Guardian: Маккейн признал, что США не могут справиться с кибероружием Москвы
 Администрацията на Доналд Тръмп не е готова да си има работа с опитите на Русия «да повлияе върху приближаващите се избори във Франция и другите европейски страни».
С такова предупреждение се изказа американският сенатор Джон Маккейн, пише  The Guardian.
Изданието припомня, че през април във Франция ще има избори за президент. В допитванията до общественото мнение е лидер Марин Льо Пен. Нейната партия «Национален фронт» е заподозряна във връзки с руски банки.
Въпреки мнението на международната общност, лидерът на френските крайно десни твърди, че «окупацията на Крим» е била законна.
На конгреса във Филаделфия Маккейн заяви, че САЩ «нямат политика и стратегия» за борба с руското кибероръжие.
«Според мен, това е един от аспектите в нашата конфронтация, в които нашите противници ни изпреварват», — подчерта Маккейн, добавяйки, че във виртуалното пространство «е значително по-лесно да се напада, отколкото да се защитава».
Маккейн призна, че не му е известна стратегията на Тръмп по отношение на Русия.
Вашингтонският ястреб нарече Путин «престъпник от КГБ» и предложи новата администрация да се придържа към подхода на Роналд Рейгън, т.е. да говори с Москва само от позицията на силата.
«Вероятно ще се опитат да изпробват стабилността на Тръмп, това ще го направят една или няколко световни сили — Северна Корея, Иран, Китай или Русия», — предполага републиканецът.
Той изрази надежда, че неговите колеги «ще подкрепят пропорционалният отговор и ще кажат на Путин, на аятоласите и на китайците, че в града има нов екип».
Както отбелязва изданието, отношенията на Маккейн и новия президент на САЩ не могат да се нарекат приятелски. По време на предизборната надпревара Тръмп се присмя на сенатора:
«Той е станал герой от войната, защото попадна в плен? На мен ми харесват хора, които не допускат да ги хванат в плен».

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий