Екс-президентът на Латвия сравни срещата между Тръмп и Путин с рандеву между две горили в джунглата

Дата на публикуване: 28 01 2017, 18:18


Новият президент на САЩ «надмина приятеля си Путин», говорейки по време на инаугурацията с «оскърбления» по адрес на миналото американско ръководство, това заяви екс-президента на Латвия Вайра Вике-Фрейберг. Тя разкритикува политиката на Тръмп по отношение на НАТО и заяви, че неговата среща с Путин ще прилича на сблъсък между двама «алфа-самци» или горили в джунглата, предаде DELFI.
Экс-президент Латвии сравнила рандеву Путина и Трампа со встречей горилл в джунглях

Тя заяви още, че нито една президентска реч до такава степен не е разделяла обществото и не е съдържала толкова «оскърбления» по адрес на предишното американско ръководство.

 

Фрейберг заяви в ефира на телевизия, че би й било интересно в бъдеще да види срещата между Тръмп и Путин, сравнявайки я със среща между диви животни.

«Ще ми бъде интересно да видя как ще се срещнат тези двама алфа-самци или петли. Ще видим среща между две горили в джунглата. Ще бъде интересно»,  цитира DELFI думите на екс-президента на Латвия.

 

Според нея, гласуването на изборите в САЩ «всъщност показа победа на демократите» и техния кандидат Хилъри Клинтън, а не на Тръмп.

Фрейберг предупреди също, че не са редки случаите, в които правителството може напълно да «се слее с държавата», се казва в статията.

 

 

 «Но Латвия не бе постигната от такава трудна съдба. За изминалите години страната постигна определен прогрес, но все още не е стигнала «до върховете», пише DELFI.
Фрейберг заяви също, че народът на Латвия се нуждае от «постоянно припомняне на индивидуалната му ценност».
Думите на Тръмп, че НАТО вече е «остаряла» организация, също предизвикаха недоволство от страна на екс-президента на Латвия.
Тя призова страните от Европа «повече да си сътрудничат» в отбранителната сфера и да увеличат разходите за отбрана, отбелязва DELFI.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий