• Новият президент на САЩ Доналд Тръмп облага с 20% данък стоките, внасяни в САЩ от Мексико. Приходите от данъка ще се използват за изграждане на стената по границата между двете страни, съобщи говорител на Белия дом, предаде BBC.
  • След напрежението между двете страни възникнало  в резултат на новите методи, приложени от Тръмп, мексиканският президент отмени посещението си във Вашингтон заради спора кой да плати за стената.
  • Говорителят на Белия дом Шон Спенсър заяви, че Тръмп е обсъждал плана със законодатели и те обмислят да го направят част от пакет данъчни реформи.

    Предложението на Доналд Тръмп за данък от 20% върху стоките, внасяни от Мексико, ще засегне американските потребители и няма да проработи, заявиха министри от Мексико.

  • Министърът на външните работи Луис Видегарай заяви, че страната му остава категорична – няма да плаща за съоръжението и този въпрос не подлежи на преговори. Видегарай е във Вашингтон, където подготвяше посещение на президента Пеня Нието за идната седмица. Нието обаче отмени визитата, след като Тръмп заяви, че тя е безсмислена, щом Мексико отказва да плаща за стената, съобщи БНР.

Тагове: ; ; ; ; ; ;