ВКС на РФ планира да замени всички леки изтребители с МиГ-35. Въздушно-космическите сили на Русия имат намерение да заменят целия парк от изтребители с най-новите МиГ-35. Информацията за това бе предоставена от главнокомандващия ВКС Виктор Бондарев.

 

Той подчерта, че ще бъдат вкарани в действие не по-малко от 170 изтребители. В първата партия на ВКС ще се задействат 30 самолети.

 

За изминалата седмица ВСУ обстреля ДНР 5 956 пъти. Само за изминалата седмица противникът обстреля територията на Републиката 5 956 пъти. Това е с 1 500 пъти повече от предишната седмица.

 

В обстрелите бе използвана артилерия, танкове и миномети — 1 976 пъти. На огнева атака бяха подложени 26 населени места в Републиката: ЗАЙЦЕВО, ЖЕЛЕЗНАЯ БАЛКА, МИХАЙЛОВКА, ВЕРХНЕТОРЕЦКОЕ, ЯСИНОВАТАЯ, ЖАБИЧЕВО, СПАРТАК, ВАСИЛИЕВКА, АЛЕКСАНДРОВКА, СИГНАЛНОЕ, СТАРОМИХАЙЛОВКА, ЛЕНИНСКОЕ, САХАНКА, КОМИНТЕРНОВО, ДОЛОМИТНОЕ, КРУТАЯ БАЛКА, ВЕСЕЛОЕ, ДОКУЧАЕВСК, БЕЗИМЕННОЕ, ШИРОКАЯ БАЛКА, МИХАЙЛОВКА, ВЕСЕЛОЕ, ОКТЯБР, ЕЛЕНОВКА, НИКОЛАЕВКА, СТАРОЛАСПА, района на аерогарата и селището Трудовские в Петровски район на град Донецк.

 

В обстрела участваха украинските престъпници ГОРБАТЮК, ГРУЗЕВИЧ, ВЛАСЕНКО, ШАПТАЛА, НИКОЛЮК, СОКОЛОВ, ГАРАЗ и ДЕЛЯТИЦКИЙ.

 

Армията на Сирия отблъсква атаките на терористите от ИДИЛ около Алепо. Сирийската армия успешно отблъсква атаките на бойците от ИДИЛ в селските местности в югоизочно Алепо. На 26 януари терористите от ИДИЛ отново се опитаха да завземат пътя Алепо-Ханашер-Итрия, по който се извършва снабдяването от централните региони на страната.

 

Сутринта на 26 започна обстрелване на правителствените войски едновременно в няколко района северно и южно от Ханашер, а около обед бойците тръгнаха в атака. Едновременно бяха атакувани селищата Capдa, Pacм-Acкap и Ум-Mял, но основният удар бе нанесен главно над хазерската бригада Фитмиюн между селищата Шрем и Шалал ал-Кабир.

 

ВСУ нанесе силен обстрел над населени места в ЛНР. Украинските терористи късно снощи обстреляха с миномети района на село Желобок и Брянка. «В 21.05 ч. започна обстрелът от село Причепиловка към село Желобок. Киевските силоваци стреляха с 83-мм калиброви миномети», — съобщава пресслужбата на Народната милиция на ЛНР.

Тагове: