ТРУДНО Е ДА СЕ ВЪЗРАЗИ, ЗАЩОТО Е ИСТИНА!

Ясен Янков

Съветския тероризъм срещу България

 

До 5-ти септември 1944 година Царство България и СССР поддържат нормални дипломатически отношения. Това не пречи на Сталин да изпраща подводници в наши терирориални води, които да потопяват български търговски кораби, да поставят мини и да докарват терористи.

 

Това се нарича международен тероризъм и Русия като правоприемник на СССР трябва да плати компенсации и да се извини! За престъпленията против човечеството няма давност! Дивашка страна!


Ето фактите:


На 11-ти август 1941 година Щ-211 докарва 14 български комунисти – терористи до устието на Камчия. След това заема позиция в български териториални води край нос Емине – любимо място за засада на съветските подводници и на 15-ти август потопява румънския кораб Пелеш (5708брт).

 

На 29-ти септември 1941 година отново в български води потопява италианския такер Суперга (6154брт).

 

На 14-ти ноември същата година отива да аеме позиция край Варна и повече никой не я вижда. В началото на 1942 година морето изхвърля край Бяла обезобразеното тяло на старши лейтенант Борисенко. На врата си има бинокъл със счупени лещи. Вероятно се е намирал на мостика в момент на експлозия и ударната вълна го ги изхвърлила зад борда. Останките на подводницата са открити в 2000 година южно от Варна.

 


Всяка година през февруари при устието на Камчия се събират руски и български терористи и леят сълзи за славното минало и загиналите подводничари.

 


На 24-ти февруари 1942 година Щ-213 потопява край Босфора българския кораб Струма (169брт) плаващ под панамски флаг. 

 


На 20-ти август 1943 година Д-4 потопява кораба Варна (2141брт).

 


На 8-ми май 1944 година Щ-202 потопява българския кораб Елбе -5 (1200 брт)

 


На 24-ти август 1944 година Щ-215 потопява българската шхуна Вита (240брт). Това е последната жертва на съветските подводни терористи в Черно море.

 


В български води са потопени пет съветски подводници и има съмнение за шеста.

 


Пет групи парашутисти – терористи скачат от съветски самолети над България между 14-ти септември и 6-ти октомври 1941 година.
Група терористи, водена от Иван Винаров достига България през Иран и Турция.

 


61 терористи нахлуват в България. Сред тях има петима руснаци и един чех. Населението участва активно в залавянето и унищожаването им.

 


Съветското правителство не приема протестната нота на България, но въпреки това на съветския пълномощен министър в София е разрешено да се срещне със задържаните терористи.

 

Съветски цинизъм!

Тагове: ; ; ; ; ;