Фийон: Западът сам се набута в «руския тупик»

Дата на публикуване: 26 01 2017, 05:39


Европа сама се набута в безизходно положение, заяви кандидатът за президент на Франция Франсоа Фийн по време на визитата си в Берлин.
Френският политик призова да се възстановят добрите отношения с Москва, което на свой ред ще предпази Германия и Франция от терористичните заплахи, отбелязва британското издание The Financial Times.
Фийон: Запад сам себя загнал в российский тупик
 Фийон призова канцлера на Германия Ангела Меркел да смекчи позицията си по отношение на Русия и да ожесточи миграционната си политика, съобщава изданието.
Той подчерта също, че е необходимо да се възстановят добрите отношения лично с руския лидер Владимир Путин. Френският политик е убеден, че това ще помогне да се изкорени терористичната заплаха, която произлиза за Франция и Германия от «раздираната от война» Сирия, отбелязва изданието.
Русия трябва да бъде «eдин от главните партньори», заяви Фийон.
«Ние трябва да се измъкнем от този тупик, в който сами се набутахме, и в който всички се оказаха губещи», — добави кандидатът за президент на Франция.

The Financial Times припомня, че през 2016 г. Франсоа Фийон спечели на вътрешнопартийните дясноцетристки избори. Според британското издание, тази победа е превърнала Фийон «в най-вероятния приемник» на настоящия президент на Франция Франсоа Оланд.

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий