Президентът на САЩ  Доналд Тръмп подготви редица документи, които съществено ще намалят притока на имигранти в страната. Съответните укази той ще подпише днес, 25 януари, по време на визитата си в департамента за вътрешна сигурност.

 

«Указите на Тръмп сериозно ще ограничат влизането в САЩ на бежанци, а също на цяла поредица от лица с действащи визи от Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен», — съобщиха източници за Reuters.

 

Освен това, планирано е подписване на разпореждане за отделянето на федерални средства за изграждането на стена на сухопътната граница с Мексико.

 

«Планира се силен ден по въпросите на националната сигурност. Освен всичко останало, ще построим стена!», — написа Тръмп в своя Туитър.

 

Припомняме, че по време на предизборната си кампания Тръмп обеща след встъпването си в длъжност да се разпореди за изхвърляне от страната или арест на от 2 до 3 милиона нерегистрирани мигранти в САЩ.

 

Освен това, той критикува европейците за необмислената им миграционна политика. В частност, критикува най-вече Ангела Меркел, която, според него, «направи изключително катастрофална грешка, приемайки всички тези нелегални», което и доведе до терористичния акт на 19 декември 2016 г. в Берлин.

 

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;