Лидерът на Косово плаши Запада със сръбско оръжие и руски сценарий

 

Президентът на псевдо-републиката Косово Хашим Тачи след инцидента със сръбския влак се опитва да се оправдае пред Запада, заплашвайки медиите със сръбско оръжие и тайнствена руска следа.

 

В интервю за албанската версия на немското радио Deutsche Welle Тачи заяви, че в пътническия власт, който успя да се спаси от атаките на косовските радикали, е имало оръжие и членове на военни компании. Оръжието, според данните на Тачи, е доставено от Белград от сърби в северно Косово, за да «се дестабилизира обстановката».

 

«Сърбия използва същия план, който Русия приложи в Украйна», — твърди Хашим Тачи, лидер на самопровъзгласилата се република, а преди политическата си кариера — главатар на албански терористи.

 
Тачи завършва интервю си си с миролюбив призив към сърбите: да не се поддават на провокации, а също да подкрепят влизането на Косово като отделна от Сърбия «държава» в ЕС и НАТО.

 

Припомняме, че в средата на януари в Косовска Митровица не успя да пристигне влакът от Белград: албанските радикали минираха пътя, а по-късно стана ясно, че е било планирано нападение на въоръжена групировка над екипажа на влака.

 

Известно е, че влакът е бил закупен от Русия.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;