”Има неща, които се разминават със заявките, че президентството ще се промени. Няма нито един дипломат от кариерата в екипа на президента Румен Радев”. Това коментира в предаването «Денят на живо» по Канал 3 политологът Татяна Буруджиева.
Според политическия психолог Антоанета Христова това е тактиката на президента да заложи на хора, които не са обвързани с ляво и дясно.
”Това е добра тактика. Няма да дразни. Предполагам, че и служебното правителство ще е балансирано и ще има лица от всички партии”, прогнозира тя.
Татяна Буруджиева коментира още и как Румен Радев ще се справи с ГЕРБ и БСП:
”Той е длъжен да се справи и да работи добре с всички партии. Президентът ще прави жестове към различните партии, ако иска да е президент на всички българи”.
 
”При президента Радев натежава лявото! Неговото вице е ярка фигура на лявото. Той ще трябва да покаже по-голяма внимание към десницата, за да покаже баланс”, смята Антоанета Христова.
”Радев се учи бързо! След речта в Парламента, в речта при смяната на караула той вече беше поел критиката и тя беше различна. Има бързи рефлекси и ще му се наложи да развива рефлекси по подържане на баланса”, допълни тя.
Татяна Буруджиева пък каза, че на президента ще му бъде още по-трудно с подобен екип, защото всички ще се учат в крачка.

Тагове: ; ; ; ; ;