Американските спецслужби са проучили контактите между помощника на президента на САЩ Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин и официални представители на Русия. Това съобщи в електронната си версия вестник The Wall Street Journal.

The Wall Street Journal добавя, че не знае кога точно спецслужбите са започнали проверката по отношение на Флин, до какви резултати са достигнали и продължава ли проверката и до днес.

 

Представителят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че администрацията на Тръмп «не е наясно с разследването» и не знае какво е могло да се превърне в повод за това, съобщава The Wall Street Journal.

 

По-рано представителят на Тръмп Шон Спайсер, който в момента е прессекретар на президента на САЩ, заяви, че Флин е провел в края на миналата година телефонен разговор с посланика на Русия във Вашингтон Сергей Кисляк.

 

По време на беседата страните, според думите на Спайсер, са обсъждали организирането на телефонен разговор между президента на Русия Владимир Путин и Тръмп след инаугурацията на последния.

 

Както съобщи агенцията  Reuters, разговорът е бил проведен на 29 декември миналата година, т.е. в деня, когато администрацията на вече отишлия си лидер на Белия дом Барак Обама обяви за въвеждането на санкциите срещу Москва, включващи прогонване на 35 руски дипломати от САЩ.

 

От администрацията на Обама свързаха въвеждането на санкциите с хакерските атаки над американските политически институции, в които предишната власт на САЩ обвиняваше Русия.

 

Москва нееднократно отхвърля съпричастността си към кибератаките.

Коментирайки санкциите, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че те са проява на агресия.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;