Фирма на съпругата на депутата от „Реформаторския блок“ Гроздан Караджов е „лапнала“ милиони от нашите пари, пише bnews.bg.
Преди дни Гроздан Караджов се опита да саботира речта на президента Румен Радев, която той произнесе от трибуната на Народното събрание, след като се закле като държавен глава.
Оказва се, че Гроздан Караджов само се прави на бунтар, който отстоява своя гражданска позиция, а всъщност добре се е облажил от властта, твърди bnews.bg.
Фирма на съпругата му Цецка Радева е получила 4 700 000 през последните 8 години чрез обществени поръчки, обявени от държавни институции.
Това показва проверка в регистрите на Агенцията за обществените поръчки за периода от 2007 година досега.
Данните сочат, че през годините фирмата на Радева „Интерланг“, която е с основна дейност – преводачески услуги, е сключила 10 договора с различни държавни институции.
Въз основа на тях на „Интерланг“ (съпругата на Гроздан Караджов) са изплатени значителни суми.
Последният й договор е за преводи на официални документи, за които трябва да бъдат платени 1 938 000 лева с ДДС.
Интересното е, че фирмата „Интерланг“ е създадена по времето на управлението на Иван Костов.
Регистърът на Агенцията за обществените поръчки заработи през 2007 година, поради което не може да се проследят обществените поръчки, които „Интерланг“ е печелила в периода преди това.
Любопитното е, че след дългите години успешно усвояване на държавни пари за преводи, в началото на тази година съпругата на Караджов е продала дружеството на чеха Любош Скупник.
bnews.bg

Тагове: ; ; ; ; ;