Скандал избухна в уж единната патриотична коалиция между ВМРО-НФСБ и „Атака“. Поводът стана изявление на Валери Симеонов пред медиите преди два дни срещу президента Радев.
Симеонов го нарече „шофьор на самолет без биография, довел една дълга жена със себе си в парламента“. Срещу това скочиха от ВМРО.

«Националният изпълнителен комитет на ВМРО заявява, че изявленията на председателя на НФСБ Валери Симеонов, направени в няколко национални медии, не са съгласувани с ръководството на парламентарната група на Патриотичния фронт и следва да се приемат като позиция само на НФСБ.

 

Този тип изявления подхранват партийния егоизъм и рушат коалиционните отношения», се казва в позиция на партията на ВМРО.

 

В прессъобщението се уточнява кое точно изказване на лидера на ВМРО е дало повод за разграничаване. Каракачанов не е съгласен с нападките на Симоенов към президента Румен Радев.

 

Каракачанов коментира също, че на изборите ВМРО и «Атака» ще се явят заедно, а предатели като Симеонов нямат място в тяхната коалиция.

 

Според Каракачанов след предсрочния вот ни очаква патова ситуация, като нито една партия няма да има необходимото мнозинство.

За втори път Каракачанов критикува казаното от своя колега.

Тагове: ; ; ; ; ;