Какви са очакванията към новия президент на България Румен Радев пред „Неделя 150“.

Александър Симов от БСП:

 

За мен е важно какъв знак ще даде Румен Радев със служебния кабинет , кои ще са хората, които ще оторизира с длъжностите в кабинета. От това ще зависи много – успокояването на политическата обстановка в страната. Това е приоритет номер едно за него – да се гарантират честните избори. Мисля, че Румен Радев не е човек, който не би изпълнил такава задача и не би се справил с нея.

 

Защо България да не може да има своя различна специфика, когато отстоява някои дори и европейски решения?

 

Един от аспектите в речта на Румен Радев, който много ми хареса, беше изводът, че не може всяка критика към Европа да бъде слагана в графата „популизъм“.

 

Време е в България да се формира ново разбиране за това как Европа е пространство на дебати и дискусии и не можем да правим политика от типа „те казаха там“. България има своето място да формулира собствени национални цели и идеи.

 

Коалиция между ГЕРБ и БСП е невъзможна, политически вредна и не виждам начин да се осъществи.

 

Тази коалиция няма да бъде полезна за България.

 

Хората очакват дълбок знак за промяна, който да отрече всичко онова, което направиха ГЕРБ и Реформаторския блок през последните две години.

 

Не мога да не оценя един друг факт в речта на Румен Радев. Най-после имаме президент, който забеляза най-големия проблем на България – неравенството и бедността.

Тагове: ; ; ;