Западните медии нарекоха «зловеща и мрачна» речта на президента Доналд Тръмп по време на инаугурацията.

 

Присяга и первая речь 45-го президента США Дональда Трампа

«Президентът Доналд Тръмп произнесе, според мнението на историците и авторите на речи, една от най-зловещите инаугурационни послания в историята, прибягвайки до стандартните за неговата кампания теми за упадъка на Америка и в същото време представяйки се за защитник на «забравените мъже и жени на тази страна», — пише  The Wall Street Journal.

 

Според думите на историка Робърт Далек, когото цитира изданието, ако се вярва на Тръмп, САЩ в момента се намират в ужасна криза.

 

Журналистът Марк Барабак от LA Times нарече речта на 45-ия президент на САЩ «Тръмпизъм в чист вид».

 

«В нея нямаше никакви възвишени призиви към по-добра проява на нашата природа. 16-минутното послание на президента беше Тръмпизъм в чист вид: озлобен, груб и дълбоко оскърбен», — пише той.

 

Барабак отбелязва също «войнствения тон» в речта на Тръмп и нейния «черен като смола цвят». По-скоро това беше продължение на неговата кампания, а не поглед в бъдещето, в което ще му се наложи да управлява дълбоко разделената страна, добавя авторът.

Инаугурация Трампа: США начинают полет в неизведанное

Вестник The Washington Post нарича речта на инаугурацията «рязка и ожесточена».

 

«Доналд Тръмп започна президентския си мандат с резки и ожесточени думи за осакатената нация, която остро се нуждае от смели, незабавни действия. Новият президент даде да се разбере на тези, които още не са разбрали — това ще бъде съвсем друго президентство», — пише изданието.

 

 

The Huffington Post отбелязва, че речта на Тръмп е прозвучала така, все едно това е бил военен преврат.

 

«Петъкът беше ден на триумф за новия президент — но това не може да се каже за неговото гневно, заговорническо послание», — отбелязва авторът и добавя, че речта на Тръмп е отстъпление от нормите, което е било очаквано, а думите му са потресли и са докарали до шок.

News Front ПП

Тагове: ; ; ; ;