В интервю за ВВС говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че руският лидер е готов да се срещне с новия американски държавен глава Доналд Тръмп, но подготовката за евентуалната среща може да отнеме месеци.

 

Надяваме се, че президентът Путин ще се обади на президента Тръмп след инагурацията, за да го поздрави. Тогава очакваме да обменят мнения за възможността за среща. За съжаление, засега нямаме предположения за мястото или датите. Няма да е през идните седмици. Но да се надяваме, че тази среща може да се състои през идните месеци. Нямам съмнения, че президентът Путин ще бъде готов за нея, обясни Песков.

 

Песков допълни, че обвиненията за намеса на Русия в предизборната кампания в САЩ трябва или да бъдат доказани, или да не бъдат отправяни повече. Според него няма доказателства за руски хакерски атаки.

Нито руското правителство, нито Кремъл, нито лично президентът Путин, нито военното разузнаване стоят зад тези атаки, ако те в действителност съществуват, обясни Песков.

Тагове: ; ; ; ; ;