Жителите на Вашингтон получиха още един повод за спекулация на тема «кибератаки на Русия» във вътрешните работи на САЩ, за което от доста време тръби без доказателства отиващата си администрация.

 

Празничният салют, преминал в четвъртък в столицата по повод предстоящата инаугурация на 45-ия президент на САЩ, според плановете на организаторите, трябваше да изпише абревиатурата USA (САЩ). Но появилите се на фона на нощното небе фойерверки по-скоро изписваха USR.

 

Наричайки техническия гаф «подозрително съвпадение», ползватели изразиха предположението за «намесата» на Москва в празничните мероприятия и счетоха, че абревиатурата би могла да означава United States of Russia «Съединени щати на Русия».

 

«Отваряйте водката. Фойерверките приличат на USR, а не на USA. Благодаря, Русия, известна като СССР», е написано на страницата на  Arizona Votes в Twitter.

 

 Тържествата по повод встъпването на Тръмп в длъжност се провеждат в американската столица  в продължение на три дена — от четвъртък до събота. Самата церемония по инаугурацията ще започне на 20 януари в 9-30 ч. местно време, 17-30 м. московско време.
 

 

Тагове: ; ; ; ; ;