Реакцията на Русия по повод речта на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън в Давос (голяма част от речта му можете да прочетете пак в този сайт в раздел «Статии»):

 

Кремъл не отвърна с разбиране на безумните упреци от речта на Джо Байдън към Русия.

 

«Не сме съгласни с подобни изявления. Русия никога никого не е заплашвала. Русия винаги е била надежден партньор, предсказуем партньор. Русия винаги е проявявала абсолютно разбиране по отношение истеричния, емоционален руфобски тон, който често се натрапва отвън — или от държавите от Прибалтика, или от държавите от Източна Европа», — заяви прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков.

 

Той припомни, че Русия никога не е разрушавала други държави под предлог, че се бори с тероризма, така Песков намекна за САЩ.

 

В Държавната дума на Русия считат, че администрацията на Белия дом е постигнала определени успехи, размахвайки темата за «руската намеса в американските избори».

Сега мантрата вече е пресякла Антлантика и се е разположила в Европа.

 

Вероятно политическите кръгове, към които принадлежи Байдън, и по-нататък ще я поддържат в информационното пространство, счита първият заместник в комитета от Държавната дума на Русия по международните въпроси Дмитрий Новиков.

 

Още повече, че за много европейски политици това е изгодно — Европа се променя пред очите им.

 

На изборите във Франция, Германия, Холандия тази година настоящият политически мейнстрийм с голяма вероятност ще бъде изтласкан от конкурентите си.

 

Анастасия Невская, експерт по Холандия и научен сътрудник към ИМЕМО към РАН счита, че нагнетяването на ситуацията за руското влияние на изборите в Европа вече говори само по себе си.

 

Според нея, високият рейтинг на десния политик Хердт Вилдерс дава възможност за подобни обвинения. В момента такъв вид политици ги свързват с Москва. Вилард нееднократно прави изявления за необходимостта от сваляне на антируските санкции.

 

 

Според експерта, Русия няма полза Вилард да дойде на власт, защото той ще провежда непредсказуема политика. Тя абсолютно няма да е проруска. Ако той победи, то Русия ще бъде обвинена, че тя е донесла победата му и ще си навлече излишно главоболие.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;