Участниците в Световния икономически форум в Давос изпитват ужас от новата глобална политическа катастрофа след встъпването на Доналд Тръмп на поста президент на САЩ. Това заяви в интервю за радиостанция «Business FM» председателят на «Роснано» Анатолий Чубайс.

«Както каза един от най-крупните американски участници, президентът Тръмп има само две опции: или се отказва от всички това, което каза до момента, или ще доведе всички нас до катастрофа», — добави шефът на «Роснано».

 

Що се отнася до личното му отношение към случващите се политически процеси, Чубайс изрази мнението, че светът демонстрира нужда от обновяване на фундаменталните либерални ценности.

 

«Струва ми се, че по-скоро става дума за не за катастрофа на либерализма, а за криза на либерализма. Това са различни неща. В този смисъл, ако либералите съумеят да направят правилните изводи за себе си, това означава, че те ще съумеят не просто да се измъкнат от кризата, а ще съумеят да я оседлаят и да оглавят новата вълна», — заключи Чубайс.

News Front ПП

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;