«Репликата на новоизбрания президент Румен Радев в първата му реч пред депутатите след полагането на клетва: „Остава ви една седмица”, е обида към българския парламент, коментира пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

„Отдавам тези думи на смущението и липсата на опит”, добави той.

 

В ефира на Нова телевизия Цветан Цветанов призова Румен Радев да не започва мандата си с реваншизъм и наистина да се превърне в обединител на нацията.

 

„Ще подкрепяме президента за всичко, свързано с непромяна на европейската интеграция на България и за всички негови послания, които съответстват на това, което ние досега сме правили досега като част от стратегическото ни партньорство с ЕС и НАТО”, каза Цветанов.

 

„България е парламентарна република и той трябва да се отнася с нeoбходимото уважение към институцията парламент, както всички ние народни представители се отнасяме с уважение към президентската институция и за нас няма абсолютно никакво значение кой е президентът на страната, от коя политическа формация е избран и предложен, а важно е да изпитваме уважение и респект от президентската институция и заедно между институциите в България да има интегритет“, коментира още Цветан Цветанов, цитиран от «Фокус».

Тагове: ; ; ;