В интернет се появи информация, че в България в навечерието на инаугурацията на новия президент на страната генерал Румен Радев, която ще се състои но 22 януари, ще се проведе «протест с цел дестабилизация на страната в полза на определени партии».

 

Новоизбраният президент Радев, за когото на изборите гласуваха през ноември значително болшинство от българите, ще встъпи в длъжност на 22 януари.

 

А на 21 януари в самия център на София е планирана «акция на протест», която е организирана от действащи в страна «НПО-та», които се финансират зад граница, в частност — от САЩ.

Те заявили, че повече няма да стоят тихо.

 

 

По неофициални данни, в една от действащите в България «неправителствени организации» неотдавна е постъпила инструкция за организиране на масови безредици.

 

В инструкцията има препоръки в «активните мероприятия» да участват лица на възраст до 40 години. Всеки участник в протеста трябвало да получи хонорар в размер до 30 евро на ден. Протестът трябвало да премине по надслов : «Против президента Радев»,  също и под антируски лозунги.

 

Кои точно НПО стоят зад подготовката на провокациите, на този етап не е ясно.

Тези дни фондация «Америка за България» в лицето на Нанси Шилер официално обяви, че фондът повече няма да мълчи, а ще говори гръмко и гордо.

 

«Ще работим, за да съберем късчетата от пъзела и да направим България по-добра. До момента фондът работеше тихо. Но времената се промениха, ние също. От днес повече няма да сме тихи, ще сме гръмки», — каза Шилер.

 

Годишно фондът раздава по 20 млн долара на година на български НПО-та.

Фондът е пряка функция на Държавния департамент на САЩ.

Зад фонда стоят същите американски кръгове, които подкрепиха «майдана» в Киев през 2014 г.

 

Към организиране на протестите с цел дестабилизация на страна български медии очакват да се присъединят и организации, близки до Джордж Сорос.

Той използва отдавна разработена схема за отделяне на грандове за НПО, които са нещо като «гнездо на оси» на Балканите.

 

Румен Радев е пълна противоположност на екс-президента Плевнелиев, известен като привърженик на политиката на САЩ в лицето на Обама

 

В последните дни на управлението си Плевнелиев заяви, че Русия уж финансира антиевропейски партии и средства за масова информация в България и други страни от Европа, стремейки се така да подрони ЕС отвътре.

 

Изявленията на Румен Радев доказват, че новият президент на България има намерение да поеме курс «към сближаване с Русия».

 

По-рано той заяви, че членството на страната в НАТО и ЕС не означава, че Русия е враг на България. Нееднократно заявява позицията си срещу антируските санкции, които «вредят на двете страни».

 

Радев счита, че, макар световната общност да не признава законното присъединяване на Крим към Русия, жителите на полуострова сами трябва да решават неговото бъдеще.

 

Радев заяви и положителната си оценка спрямо новоизбрания президент на САЩ Тръмп.

«Положителното при Тръмп е това, че той не робува на политически предразсъдъци, а е за диалог», — заяви Радев.

По такъв начин в очите на световния либерален елит Радев изглежда (точно както и Тръмп) «като «агент на Кремъл», на когото минимум трябва да му се стъжни живота.
Радев победи на президентските избори със значително болшинство.

Неговата победа е доказателство, че българите са за сближаване с Русия.

 

Братските чувства на българския народ към Русия са пълна противоположност на русофобския курс на отиващата си власт.

 

Твърде показателни са коментарите на българите относно организирането на безредици в страната по повод новия президент на България.

«Това са сороидите — позорът за нашия народ, те са политическо малцинство. За мръсните пари на Сорос те продължават да превръщат това райско място, каквото е България, в концлагер…Чрез купените медии и образователната система Сорос се опитва да изтръгне българския дух от младите българи, да го отрови.  Но, спокойно, младите българи не напълно са изгубени за каузата на Родината си».

 

Тагове: ; ; ; ; ;