Гостенката на предаването Грета Ганева твърди, че генерал Румен Радев НЕ трябва да поема поста президент на страната, на който бе избран с болшинството от гласовете на българските избиратели, защото бил неподготвен за длъжността.

Тя призовава ген. Радев да се откаже от поста президент още преди неговата инаугурация.

Ганева е разтревожена от посланията, които изпращал ген. Радев чрез чуждите медии.

Гостенката е недоволна от изявленията на ген. Радев за Крим и санкциите към Русия.

Според Ганева, която е адвокат, в случая с Крим не било спазено върховенството на закона.

Според нея, в Крим е имало «военна окупация».

В профила си във Фейсбук Грета Ганева е написала следното:

Е, господин Радев, нека ви напомня, че вие сте избран за президент на Република България, в която е установен основният принцип за върховенството на закона. Този принцип е противоположност на тираничните режими, където се приема, че владетелят е над закона.


И понеже сте избран не за владетел, а за президент, но въпреки това демонстрирате напълно противоположни намерения, то ви призовавам да сторите незабавно няколко неща:


1. Да направите ново изявление, с което да обясните пред френския народ, но и пред всички народи, с които заедно съставляваме ЕСъюз, че становището ви относно Крим е ваша лична позиция и тя не отразява тази на всички нас;
2. Да се извините пред българския народ за това, че разпиляхте даденото ви огромното доверие чрез демонстрираното поведение на владетел, готвещ се да установи режим, в който очевидно няма да спазвате върховенството на закона;
3. Да не полагате клетва и да не встъпвате в длъжност, тъй като ако и да сте избран за президент на републиката, вие не зачитате и не демонстрирате принципите, в които живее демокрацията, с което признавате, че не сте годен да упражнявате функциите.

Тагове: ; ; ; ; ; ;