Президентът на Русия Владимир Путин твърди, че поръчителите и авторите на фалшификатите за Доналд Тръмп са нещо по-лошо и от проститутки.

Президент России Владимир Путин. Архивное фото

«Разбирате какво искам да кажа, проституцията — това е безобразно социално явление. Младите жени се занимават с това, защото по друг начин не могат да си гарантират достоен път.

 

И това в значителна степен е вина на обществата и държавите. А ето, че има хора, които поръчват фалшификати от подобен род, които в момента се разпространяват срещу новоизбрания президент на САЩ, изфабрикуват ги и ги използват в политическата борба — те са нещо по-лошо и от проститутките.

Те нямат ни най-елементарни задръжки», — заяви Путин.

 

Руският лидер подчерта, че наличието на подобни хора не е новина.

Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров на пресс-конференции по итогам деятельности российской дипломатии в 2016 году. 17 января 2017

«Но това, че точно такива методи се използват срещу новоизбрания президент на САЩ — това, разбира се, е уникално явление. Такова нещо още не се е случвало. Това показва за значителното ниво на деградация на политическия елит на Запад, в това число в САЩ», — каза той.
 
 «Много разчитам здравият разум да възтържествува. Това се отнася и до отношенията между Щатите и техните съюзници, в това число в Европа. Действащата администрация в САЩ, отивайки си, въвлече във всичко това много политически лидери от Европа във вътрешнополитическата американска борба, днешните проблеми са само резултат от тази борба», — отбеляза Путин.

 

Анонимният документ, в който се твърди, че някакви «руски агенти» уж притежават компромат за Тръмп, бе публикуван от BuzzFeed.

 

Автор се оказа бивш сътрудник на британското разузнаване, работещ първоначално за интересите на противниците на Тръмп вътре в Републиканската партия на СЩА, а после и за неговите конкуренти-демократите.

News Front ПП

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;