«Това е безумие. Нещата са съвсем други», — коментира Карел Кофер «разобличенията на Тръмп и Русия». Той ни разказва и за Джон Маккейн.

 

Джон Маккейн е много противоречива фигура. Постъпките му често противоречат на всичко, свързано с етичното поведение. Така счита бившият агент от Чехословакия Карел Кохер за човека, чийто сведения се използваха в медийната кампания срещу новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп.

 

Да чуем размислите на Кохер относно ролята на Израел към хакерската атака над Хилъри Клинтън.

Карел Кохер:

 

Тези спекулации не са подкрепени с никакви доказателства. Става дума за измислена политическа кампания, чиято цел е да се попречи на опитите на Тръмп да установи добри отношения с Русия. А вероятно това е опит да се подготви почвата той да бъде отстранен от поста президент на САЩ.

 

Наистина ли само руснаците са имали специални причини да искат да победи Тръмп, а не Клинтън?

 

Крайно сериозни политически мотиви да желаят подобен резултат, а това е без всякакво съмнение, имаше още една ядрена държава. Израел.

 

Днес Израeл счита за крайно важно за своето съществуване да не се реши  изрелско-палестинският конфликт, чиято основна идея е създаването на палестинска държава. А тази концепция бе издигната от администрацията на Обама и тя, без съмнение, щеше да бъде продължена от Клинтън, ако бе победила на изборите.

 

Тръмп направи няколко съвсем неконкретни изявления по отношение на Русия. По същество това е само една мъглива надежда за подобряване на отношенията. А за Израел Тръмп от самото начало представи солидни перспективи.

 

Който се съмнява в това, да види кого Тръмп смята да назначи на тези постове, които ще определят позицията на САЩ по отношение на Израел. Зетят на Тръмп Джаред Кушнер, който е известен с топлите си отношения с Израел, ще бъде главен съветник на президента по Близкия Изток и търговията. Посланик на САЩ в Израел ще бъде безкомпромисният привърженик на изграждането на нови израелски бази в окупираните територии Дейвид Фридман. Тръмп не крие желанието си да пренесе посолството на САЩ от Тел Авив в Йерусалим и с това да го признае за столица на Израел — за разлика от всички останали членове на ООН.

 

Не искам да твърдя, че зад хакерските атаки по време на кампанията на Хилъри са били израелците, макар Мосад да разполага с един от най-добрите хакерски екипи в света, който например зарази с вирус иранската програма за обогатяване на уран.

 

Само обръщам внимание на това, че всъщност е странно, че в разговорите за потенциалните мотиви на хакерите, които са разбили цифровата база данни на Хилъри Клинтън, не бе казана нито дума за Израел.

 

Това мълчание удивлява.

 

Що се отнася до Джон Маккейн, всички знаем, че той е свален над Ханой през 1967 г. Маккейн казва, че в него е попаднала зенитна ракета. Но разследването е показало, че пилотите, които са летели с него в едно група, са успели да избегнат зенитните ракети. А Маккейн бил свален, защото въпреки инструкциите е летял твърде ниско, това е довело до факта, че той е бил свален от зенитната артилерия. Пет и половина години е бил във виетнамски затвор при сурови условия.

 

Баща му е адмирал, който командвал морските операции на САЩ във войната с Виетнам.

Джон Маккейн III се проявявал като безотговорен летец и по-рано, има доказателства за това.

 

За цялата си военна кариера той буквално е съсипал два самолета и силно повредил трети, това са аварии, причинени от него.

 

Остава загадка как се е държал по време на плена си във Виетнам, та той нееднократно е използвал политическото си положение, за да попречи на публикуването на свидетелствата на своите съкилийници във Виетнам.

News Front ПП

Източник: http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Vzdyt-je-to-blabol-Cele-je-to-uplne-jinak-komentuje-Karel-Kocher-odhaleni-o-Donaldu-Trumpovi-a-Rusku-Ma-perlu-o-McCainovi-470916

 

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;