Лавров: «Мы готовы выстраивать отношения с США, с ЕС и с НАТО»Русия е готова да изгражда отношенията си със САЩ, ЕС и НАТО на базата на взаимно уважение, без натрапване на ценности.

Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

 

«Ние търсим съвпадащи интереси с всички тези, които са готови да направят така, че световната икономика да се развива в интерес на всички страни и народи без изключение, търсим общи  методи с тези, които разбират безалтернативността на обединените усилия в борбата с тероризма и прочие съвременни заплахи, търсим обединение с тези, които са готови да работят с нас на равноправна взаимоизгодна основа, на основата на отчитане на двустранните интереси и изграждане на базата на такива интереси», каза той по време на пресконференцията.

 

Според Лавров, с тези си позиции Русия работи и в ООН, и в БРИКС, и в «Групата на 20-те», и в СНГ, ШОС, ОДКБ и Евразийския икономически съюз, а и в много други организации.

 

«Готови сме да изграждаме отношения със САЩ, ЕС и НАТО, но без импорта на ценности, без опити те да ни се натрапват, още повече, че, както показват информационните войни, тези ценности вече са достатъчно дискредитирани», — отбеляза Лавров.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ;