Редакциите на News Front получиха съобщение от Министерството на отбраната на ДНР за зверското убийство на военнослужещ от ДНР, който се е намирал в плен на украинските сили.

 

 

 

 

» Днес украинсата страна предаде тялото на военнослужещия от Въоръжените сили на ДНР Александър Константинович Савян, загинал геройски след отказ дададе лъжливи показания, от издевателските мъчения извършени от престъпниците от 92 отделна мотострелкова бригада на ВСУ ( Въоръжени сили на Украйна), чийто командир е Никалюк.

 

 

Имайки за цел, да се реабилитира пред военното ръководство, командирът от 92 бригада Никалюк, е издал заповед на подразделенията си, да заловят военнослужещия от ВС ДНР в плен, за да бъде представен  пред обществеността и командването като диверсант, подготвящ терористичен атентат на територия подконтролна на ВСУ. По време на залавянето на военнослужещия в западната част на Донецк, украинските бойци са използвали оръжие.

Откривайки стрелба на месо, първо са ранили жертвата си в крака. След като са го доставили на украинска територия, по време на разпитите карателите от ВСУ, са започнали да издевателстват над пленника си, заставяйки го да даде лъжливи показания, прилагайки всякакви зверства и мъчения.

Въпреки жестокостта на украинските палачи, военнопленника отказва да дава фалшиви показания пред камерата. След като планът им не сработва и въпреки всички мъчения, не успяват да заставят пленения да говори лъжи, които да се използват в медиите, и не се съгласява да  дава признания под диктовка на ВСУ, украинските военни го застреляли безжалостно в главата.
Важно е да се отбележи, че по тялото на зверски убития има две огнестрелни рани- една в областта на коляното, и втората- смъртоносната- в главата, което свидетелства, че първо е бил прострелян в крака, след което е застрелян в главата.

Защото в обратна последователност не е целесъобразно да се прави.
Фактът на жестокото убийство от страна на украинските военни показва истинското им лице, и отношението им към военноплениците.

Важно е да се отбележи, че украинските специалисти са обработили медицински раните, измененията и формата на поврежденията с извличане на части от костите и тъкан, за да прикрият очевидните следи от издевателствата, и за да изключат възможността на съдебно медизинската експертиза, да установи типа и калибъра на използваното оръжие, с което е бил застрелян пленниът от ДНР.

Да, войната за съжаление продължава, докато украинската власт си играе на демокрация, а западните медии въобще мълчат и света не знае какво се случва в действителност там. Това е една малка част от истинския ужас, който цари в Украйна.
Това е пореден акт на нечовешка гавра с ранен пленник, който не е в състояние  да окаже каквото и да е съпротивление в ръцете на украинските палачи, без възможност да се защити. Убийство извършено по-особено жесток начин.

Комисията по разследване на военните престъпления на ВСУ, действащата в ДНР ще заведе наказателно дело и ще започне разследваме по посояните факти по нарушаването на човешките права и свободи, а също и международно-признатите правила и обичаи за водене на война.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;