Извънредно: Открит е тайник с оръжие до мястото за инаугурацията на Тръмп!

 

Церемонията по инаугурацията на 45-я президент на САЩ ще се състои на 20 януари.

В деня на инаугурацията новоизбраният американски президент ще се обърне към нацията с послание. Всички са притихнали в напрегнато очакване на приближаващия се ден, а администрацията на отиващия си Барак Обама не спира да нагнетява вътрешнополитическата обстановка, със скандали и фабрикувани новини. Светът е в очакване на неочакваното- какво може да се случи.

 

 

 

Извънредно: Открит е тайник с оръжие до мястото за инаугурацията на Тръмп!

 

 

Малко преди знаменателната за САЩ и света дата, полицията на окръг Колумбия е намерила необичайна разходка в парка, който е разположен в близост до мястото където се очаква да се проведе церемонията.

Находката е калъф за цигулка, в който са открити няколко единици бойно огнестрелно оръжие, а едва ли вещ с такова съдържание, може да се изгби случайно, особено в парк. Благодарение на находката, служителите успяват, да излязат на друга следа и да  открият специален тайник с оръжие и боеприпаси около канала » Чеспийк и Охайо», след което движението в района е отцепено за проверки.
Как се случва до намирането  на оръжието?

Жена, която се е разхождала сутринта около мястото забелязва калъфа за цигулка между камъните, и когато го взела и отворила видяла в него оръжието, след което веднага е сигнализирала органите на реда.

Около четвърт миля на север от мястото, където е открит калъфа, полицаите откриват втори тайник с няколко единици огнестрелно оръжие и боеприпаси, скрити сред боклук.

Представител на американската полиция, сержант Ана Роуз заяви, че сред откритото оръжие има снайперски пушки и пистолети, а самото оръжие е било опаковано в найлонови чували.

Сержатът добавя, че риск и заплаха за минувачите разхождащи се около мястото не е имало, но за повече сигурност властите са отцепили района.

 

Полицията е изказала благодарност на бдителната американка намерила калъфа за цигулка.

» Тази жена е забелязала нещо странно, и е взела правилното решение, сигнализирайки органите на реда. Доколкото приближава датата на инаугурацията на Доналд Тръмп, а мястото на което е направена находката е близо до мястото на церемонията, мисля, че всички трябва да сме много бдителни»,- казва сержант Роуз.

 

 

 

В деня на церемонията се очаква над 2 милиона американци да изпълнят улиците около Капитолия, а над 100 милиона други ще следят жеремонията по встъпване в длъжност от телевизионните екарани. Предаването и приемането на президентската власт има строго установен сценарий и протокол.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Коментари:

Зареждане ...