През последните дни и седмици много анализатори и у нас, и в чужбина се опитват да ни внушат, че промените, които настъпват и в България, и в Щатите, и в Европа са толкова грандиозни, че биха могли да бъдат свързани с някакви катаклизми, но аз не очаквам нищо такова.

 

Това коментира в интервю за предаването «Нещо повече» на програма «Хоризонт» ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба:

Не виждам основания за притеснения.

 

Всички ние сме за едни радикални промени и в Европейския съюз, и по отношение на политиката на ЕС към бежанците, и по отношение на икономическата политика, и по отношение на множество други аспекти на дейността на ЕС.

 

Що се отнася до промяната във върха на американската администрация, аз не бих видял и там нищо кой знае колко страшно, въпреки че мнозина коментатори напоследък виждат опасност по отношение и на НАТО, и на ЕС в начинанията или поне заявките, които прави новият американски президент.

 

Даже ми се струва, че част от думите му целенасочено се вадят извън контекста, коментират се само отделни фрагменти от негови изяви. Бих казал, че аз съм съгласен с огромна част от неговите заявки.

 

Димо Георгиев Гяуров е български офицер, генерал-майор, политик от СДС, адвокат и бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

Джипът на Димо Гяуров с регистрация 0707

 

 

Тагове: ; ; ; ;